MENU

PUBLICATIES

Wil je met jouw interieur(project) in de woonbladen? En heb je je weleens afgevraagd wat een interieur “tijdschriftwaardig” maakt? Hieronder vertel ik je graag hoe dit in zijn werk gaat. En wie weet zie je jouw interieur(project) binnenkort terug in een nationaal of internationaal magazine.

interieurfotografie voor interieurmagazines

WANNEER IS EEN INTERIEUR GESCHIKT VOOR PUBLICATIE IN EEN MAGAZINE?

Er zijn uiteenlopende redenen én interieurs die geschikt zijn voor een publicatie in een interieurmagazine (ook wel binnenkijkers genoemd). Het gaat er niet om of je interieur meedoet aan de laatste trends en kleuren. Het gaat meer om een eigentijds interieur, dit kan stijlvol of speels zijn, japandi of kleurrijk zijn etc.

Het aandragen van een woning voor een binnenkijker kan zowel als je de bewoner bent of de binnenhuisarchitect/interieurontwerper bent. Uiteindelijk verloopt dit in overleg met betrokken partijen. Een publicatie is ook een manier om je eigen werk of je bedrijf te promoten. Een manier om zichtbaar te zijn voor andere mensen via andere kanalen.

Als huiseigenaar vindt er geen betaling plaats, het is puur een passie project!

hoe kom ik met mijn interieur in een magazine

WAT ZOEKEN TIJDSCHRIFTEN?

 

Elk magazine heeft een lezersdoelgroep met een specifieke interieurstijl, daarom zijn uiteenlopende interieurs geschikt voor publicatie. Het gaat er niet om of je in een villa woont (gezinshuizen werken heel goed) en je kunt ook met een mooi appartement in een magazine komen.

Wel dient het interieur 100% af te zijn, geen ontbrekende plinten of andere to-do klussen. Verder is het gevuld met inspiratie ideeën, slimme styling trucs en voorzien van jouw persoonlijke stijl. Het liefst is de woning ook voorzien van accessoires en kunst. Dit hoeft niet tot in de puntjes gestyled te zijn zoals veel mensen denken, omdat er ook nog styling voorafgaand aan de shoot kan plaatsvinden.

Het gaat om een interieur waaruit blijkt dat er geleefd wordt, zonder dat het er afgeleefd uitziet. Ik zoek huizen in eerste instantie in Nederland, daarbuiten is ook bespreekbaar.

WELKE RUIMTES WORDEN GEFOTOGRAFEERD?

De ruimtes die in ieder geval nodig zijn voor een fotoshoot zijn de woonkamer, keuken, badkamer en een slaapkamer. Veel magazines vinden het fijn als de huiseigenaar zelf ook in beeld is. Dit is niet noodzakelijk, wel wenselijk. Ook zijn er tijdschriften waarbij de bewoners juist niet in beeld komen. Wanneer ik jou in de woning fotografeer doe ik dit in de meest fotogenieke ruimte, vaak de woonkamer of keuken.

 

hoe kom ik met mijn woning in een interieurtijdschrift

Publicatie Villa d'Arte 03-2020

Villa Perla di Gentil Curacao

HOE WERKT ZO'N FOTOSHOOT?

Voorafgaand aan de fotoshoot

Ik werk samen met een agentschap. Wanneer ik een binnenkijker fotografeer gaan zij ervoor zorgen dat deze gepubliceerd wordt. Naast de foto's dient er een interview plaats te vinden om zo de foto's van tekst te kunnen voorzien en lezers een beeld krijgen van wie er woont en het verhaal achter het interieur leren kennen. Dit interview kan telefonisch achteraf plaatsvinden.

Voordat ik de foto's kan aanbieden bij het agentschap is er schriftelijke toestemming nodig. Het formulier hiervoor stuur ik je voorafgaande aan de fotoshoot toe. Ook stemmen we telefonisch af of er accessoires meegenomen dienen te worden.

Tijdens de fotoshoot

Op de dag van de fotoshoot kom ik alleen of met een stylist, even afhankelijk van hoeveel werk er gedaan moet worden voordat er gefotografeerd kan worden. De fotoshoot duurt circa 5 à 6 uur. Wanneer het een grote woning is met veel ruimtes kan het ook iets langer duren. De geschatte tijdsduur van de fotoshoot geef ik vantevoren aan. Ik begin 's ochtends meteen met fotograferen als het licht goed is.

De foto's van bewoners in de ruimte kan meteen aan het begin van de fotoshoot gebeuren of nadat de andere foto's gemaakt zijn. We kunnen afstemmen wanneer dit het beste uitkomt.

Na de fotoshoot

Nadat de foto's bewerkt zijn lever ik ze aan bij het agentschap en krijg je inzage in de foto's. Deze foto's mogen helaas dan (nog) niet zelf gebruikt worden online omdat veel tijdschriften exclusiviteit hanteren als voorwaarde voor publicatie.

Het agentschap waar ik mee werk heeft internationale connecties en zal de reportage in één of meerdere bladen gepubliceerd zien te krijgen. Dit kan in Nederland zijn of juist daarbuiten. Wanneer een reportage geplaatst wordt, word ik hiervan op de hoogte gesteld. Vantevoren is alleen niet te voorspellen wanneer dit is. De planning per magazine wisselt, sommige plannen 3 maanden vooruit en andere 6 maanden.

hello@bylilian.com

WIL JE OOK MET JOUW INTERIEUR(PROJECT) IN EEN WOONBLAD STAAN?

Neem gerust contact op. Als je nog vragen hebt kan ik ze beantwoorden en misschien zie je jouw interieur binnenkort terug in een van de magazines!

Hallo, mijn naam is en ik informeer naar een mogelijke publicatie. Je kunt me bereiken op of Wat ik nog graag wil vermelden is:


CLOSE
error: Deze content is beschermd