MENU
WORKSHOP INTERIEURFOTOGRAFIE VOOR BEGINNERS

Voor wie is deze workshop geschikt?

 

Deze workshop is geschikt voor verschillende doelgroepen. Je bent een interieur professional (ontwerper, stylist, blogger) en wilt leren je interieurprojecten of producten mooi in beeld te brengen. Zo hoef je niet voor alle projecten een externe fotograaf in te huren en kun je mooie (tussentijdse) foto’s delen.

Of je bent een interieur liefhebber en je wilt je passie graag delen door middel van mooie foto’s op instagram en andere socials.

Deze workshop kun je zowel met je camera als smartphone* volgen.

Leer interieurs sfeervol vast te leggen

Wat leer je?

 

Je leert welke camera instellingen geschikt zijn voor interieurfotografie. We behandelen de lenzen, belichtingsdriehoek, standpunten, compositie, verschillende soorten interieurfoto’s en wanneer je welke het beste toe kunt passen.

Ook ga je aan de slag met diverse foto-opdrachten. We bespreken een selectie van de foto’s na en je krijgt uitleg over het nabewerken van de foto’s.

 

Waar vindt de workshop plaats?

 

Ken je die mooie stijlstudio’s van het tv-programma “vt wonen weer verliefd op je huis”? De workshop in 2022 vond hier plaats bij woonwinkel Eijerkamp in Veenendaal.

Voor de 2023 editie staat de lokatie nog niet vast maar het wordt sowieso weer een inspirerende lokatie!

workshop interieurfotografie bij Eijerkamp Veenendaal

Wat is het programma?

We starten met koffie & thee, daarna volgt het theorie gedeelte over interieurfotografie. We sluiten dit gedeelte af met een gezamenlijke lunch in het wooncafé.

Na de lunch starten we met de foto-opdrachten. Je krijgt ruim de tijd om de foto-opdrachten uit te voeren. Daarna bespreken we een selectie van de foto’s na en volgen er tips over de nabewerking.

Wat heb je nodig?

  • een spiegelreflexcamera, systeemcamera, compactcamera of je smartphone*
  • een leeg geheugenkaartje of voldoende ruimte op je smartphone. Check dit van tevoren!
  • een statief voor je camera

 

  • * Je haalt meer uit deze workshop als je smartphone de volgende opties bezit: beeldstabilisatie, HDR, fotograferen in RAW en een groothoeklens.

Praktische info

De workshop datum voor de 2023 editie volgt op een later moment.
Wil jij als eerste geïnformeerd worden? Laat dan via onderstaande knop je mailadres achter!

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik ben een beginnende interieurontwerper, is deze workshop voor mij?

Ja, misschien is het inhuren van een professionele interieurfotograaf een te grote investering op dit moment. Dan is het goed om te weten hoe je je projecten goed in beeld kan brengen.

Ik weet niet welke spiegelreflexcamera / systeemcamera ik wil aanschaffen voor interieurfotografie, heb je tips?

Je haalt meer uit de cursus als je je camera al kent. Fotograaf je nu met je smartphone? Volg de cursus dan met deze smartphone. Bij de workshop staat vermeld welke opties handig zijn om te hebben op je smartphone. Tips over welke camera handig is kunnen we op een later moment nog eens bespreken.

Leer ik ook foto's nabewerken?

Je krijgt van mij diverse tips over het nabewerken van je foto's. Het voert te ver om uitgebreid de nabewerking te behandelen, hier kan een aparte cursus mee gevuld worden :) De nabewerkingstips zijn gericht op het creëren van een eigen fotografiestijl en een aantal voorkomende nabewerkingstaken.

Ik kan niet op de geplande datum, wordt de cursus op een later moment nog een keer gegeven?

Op dit moment is dat nog niet bekend. Je kunt altijd de instagrampagina hiervoor in de gaten houden en/of je aanmelden voor de nieuwsbrief onderaan de website, dan hou ik je op de hoogte.

De workshop zit vol, wat nu?

Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Op deze manier is er voldoende ruimte voor persoonlijke begeleiding. Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst, mocht er onverhoopt iemand afzeggen.

Hoe kan ik betalen?

Op de website vind je onder "praktische info" een link om je ticket aan te schaffen. Nadat de betaling ontvangen is, is de inschrijving definitief.

Welke gegevens moet ik invullen bij het boeken van een workshop?

Om een ticket te boeken dien je naam en emailadres in te vullen. Deze gegevens worden niet gedeeld met derden, m.u.v. je naam en je eventuele bedrijfsnaam aan de lokatiehouder van de workshop.

Kan ik de kosten zakelijk opvoeren in mijn jaaraangifte?

Ja, na aanschaf van je ticket ontvang je een bevestiging waar de BTW op vermeld staat.

Kan ik iemand anders laten betalen?

Ja, als bijvoorbeeld je werkgever voor je betaald vermeld dit dan even bij je aanmelding. Vermeld ook even welke gegevens er op de factuur moeten komen te staan.

Ik heb al een maatwerk workshop bij je gevolgd, kan ik deze groepsworkshop ook nog volgen?

Ja, je kunt de workshop gebruiken als opfriscursus en om je meer verdiepende vragen te stellen. Bovendien krijg je als oud-cursist 25% korting. Vermeld dit even tijdens je aanmelding.

Kan ik na afloop van de cursus nog een vraag stellen?

Jazeker, er wordt na afloop een besloten instagram groep gemaakt. Hier kun je je vragen stellen of je kunt mij direct een mailtje sturen als je bezig bent en ergens tegenaan loopt.

Waar kan ik parkeren?

Je kunt gratis bij de lokatie parkeren in de parkeergarage

Moet ik een laptop meenemen voor de nabewerkingstips?

De uitleg over de nabewerking vindt gezamenlijk plaats. Er is te weinig tijd om zelf op dat moment achter de laptop je foto's na te bewerken. Wel kun je foto's maken tijdens deze uitleg en meeschrijven. In je hand-out wordt ook e.e.a. vermeld over nabewerking.

Is de prijs van de workshop inclusief lunch?

De workshop voor beginners duurt tot 16.00 uur en is inclusief een lunch. De gevorderden workshop duurt tot 13.00 en is exclusief lunch (om zo de kosten laag te houden). Wel is er een wooncafé binnen Eijerkamp waar je na afloop kunt lunchen, eventueel met andere deelnemers.

Ik kan toch niet komen, wat nu?

Neem in dat geval even contact met me op, misschien hebben zich mensen op de wachtlijst aangemeld en kan een ander je plaats innemen. Hoe eerder je dit meldt hoe groter de kans dat iemand anders je ticket over kan nemen. Ook mag je zelf een geschikte vervanger zoeken binnen je netwerk. De tickets kunnen niet gerestitueerd worden. Als je geen vervanger hebt, mag je de prijs van het ticket wel in mindering brengen op een maatwerk workshop, mits deze binnen 3 maanden plaatsvindt.

Ik fotograaf vaak met externe lampen, is deze workshop voor mij geschikt?

Voornamelijk werk ik met natuurlijk licht, hier ligt dan ook de nadruk op in deze workshop. Er is ook aandacht voor hoe om te gaan met het aanwezige kunstlicht.

Waarom geef je een workshop i.p.v. een masterclass of training?

Een workshop vind ik het meest passend bij het doel, namelijk jou in korte tijd nieuwe dingen aanleren, bestaande uit een gedeelte theorie en een gedeelte oefeningen doen. Het woord “work” zit erin, je gaat dan ook zelf aan de slag. Dit vind ik de beste manier om nieuwe vaardigheden aan te leren.

VRAGEN

HUIDIG AANBOD

I.

interieurfotografie voor beginners

Leer de essentials van interieurfotografie

II.

interieurfotografie voor gevorderden

Breng je fotografie skills naar het volgende niveau

III.

maatwerk workshop

Interieurfotografie workshop speciaal afgestemd op jouw behoefte (fotografie-skills & nabewerking)

CLOSE
error: Deze content is beschermd